Onze vereniging

SV The British Lee is opgericht door en voor Lee Enfield schutters.

Leden dienden in het bezit te zijn van een Enfield geweer. Deze afspraak is met ingang van 2007 gewijzigd. Nieuwe leden dienen te beschikken over een Enfield geweer of over een militair geweer van voor 1945.

 

De wapengroepen c.q. disciplines die wij beoefenen zijn ‘GKG’, ‘GKP’, ‘KKG’ en ‘KKP’ (groot kaliber-geweer, groot kaliber-pistool, klein kaliber-geweer en klein kaliber-pistool). Voor onze wekelijkse bijeenkomsten maken wij gebruik van de accommodatie van SV Neerlandia aan de Horsterweg 7 in Ede. Tot onze beschikking staat een overdekte 100 meter groot kaliber baan met 6 schietpunten. De schietpunten zijn voorzien van een monitor. The British Lee wordt gedragen door de leden. Niet alleen financieel maar ook door de gemeenschappelijke interesse voor ‘veteranen’ en de brede kennis die aanwezig is.

Om het unieke karakter van The British Lee te behouden hebben Lee Enfields een streepje voor. Vanaf het ontstaan van onze vereniging werd geschoten op de Leusderheide, totdat deze schietbaan enkele jaren geleden werd gesloten. Een uitwijkmogelijkheid bleek de schietbaan van SV Neerlandia in Ede, waar we sindsdien gebruik van maken. The British Lee is een vereniging met maximaal 50 leden. Aangezien we over maximaal zes schietpunten beschikken, willen we onze leden kunnen garanderen dat er mogelijkheid is om te schieten.

De indeling van onze ‘schiet-vrijdagavond’ is als volgt: Van 20:00 – 23:00 uur. U kunt lid worden van The British Lee. De jaarlijkse contributie bedraagt 75,00 euro per jaar. Dat is exclusief de KNSA bijdrage en exclusief 1,00 euro baangeld per bezoek aan de 100-meterbaan. Behalve leden kent de vereniging ook donateurs. Voor meer informatie over de vereniging – en de voorwaarden om lid of donateur te worden – kunt u vrijblijvend contact opnemen.

 

Bestuursleden van de vereniging zijn:
Sidney, Rob, Randy, Ron en Gert.